Parke uygulanacak zeminin durumu ve kullanıcının ihtiyaçları göz önünde bulundurulması gerekir. Mekanın yerden ısıtmasının olması, ıslak zeminlerde kullanımı, bahçe/çatı katı olması ve benzeri unsurlar parke seçimini belirlemektedir.
Örneğin, çatı katına döşemeye uygun bir parkenin özellikleri sigara ateşine dayanıklılık göstermez. Veya banyonuza döşenebilecek bir parke, üzerinde yoğun bir trafik olan mekanda aynı olumlu sonucu vermez.
Parke son zamanlarda mutfak, banyo gibi ıslak mekanlarda çokça kullanılmaya başlandı. Tabii ki buralarda uygulanan parkeler diğer mekânlardakilerden farklılık göstermek zorunda. Biz bu tür mekanlarda lamine parkeyi ve genleşme katsayısı düşük ağaç çeşitlerini kullanıyoruz.
Islak zemin parkelerimiz kapalı mekanlarda; tuvaletlerde, mutfaklarda, banyolarda kullanıldığı için o ortamlara uygun bir şekilde hazırlanmıştır. Böylece ıslak zeminlerde ağacın sıcaklığını yaşamak isteyenlere bir alternatif yaratmış oluyoruz.
Ahşap uygun seçilirse ve karşılaşacağı ortamı daha net bilirsek ona göre malzeme veriyoruz. Banyodan çıktığınızda vücudunuzdan damlayan sulardan veya mutfakta elinizden damlayan sulardan kesinlikle etkilenmez. Ayrıca duş küvetlerinin yanı sıra banyo içerisine bile gerekirse uygun parkeleri verebiliyoruz.
Tüm bunların ardından, mekanın özelliklerine en uygun parkenin yine en uygun montaj malzemeleri kullanarak döşenmesine dikkat etmek gerekir. Tecrübesiz bir usta, yanlış bir tutkal, kontrolü iyi yapılmamış bir şap en kaliteli parkede bile sorun çıkartır. Standartlara uygun şekilde üretilmiş kaliteli bir ürün, ancak diğer tamamlayıcı öğeler de doğru yapılırsa mükemmel sonuç verir.